Familiefoto laten maken

Een familiefoto laten maken door een ervaren fotograaf? Door mijn diverse achtergrond (journalistiek, communicatie en fotografische vormgeving) weet ik hoe beelden spreken en hoe je met foto’s een spontaan en origineel verhaal kan vertellen. Mijn reportages zijn een combinatie van spontane (fotojournalistieke) foto’s en stijlvolle geposeerde portretfoto’s. Een familiefoto van het hele gezin legt Anoek graag vast.

Familiefoto laten maken: mijn werkwijze

Als portretfotograaf vind ik het belangrijk zoveel mogelijk op de achtergrond te blijven, om zo het familiegevoel puur en ongedwongen vast te kunnen leggen. Anoek van Duin Fotografie ziet de mooiste momenten zoals ze zijn en daardoor hoeven jullie niet telkens weer opnieuw te poseren. Het is juist belangrijk dat er een ongedwongen sfeer is, want dit zal resulteren in sfeervolle, unieke foto’s. Familiefoto die je later nog bekijkt en die jullie familiegevoel oproepen.

Familiefoto laten maken

Wat kost een familiefoto laten maken?

Hoewel Anoek van Duin Fotografie gevestigd is in Hoofddorp, betekent dit zeker niet dat ik alleen daar familiefoto’s maak. Waar jullie ook een familiefoto willen laten maken, ik kom graag op locatie langs! Onderstaand een overzicht van de opties en prijzen voor portretfotografie. Specifieke wensen? Dat is natuurlijk altijd mogelijk in overleg.

45-60 min. fotografie kost € 100,-. Dit is inclusief:

  • Nabewerking van de foto’s
  • Foto’s in hoge resolutie op een USB-stick
  • Minimaal 25 foto’s in kleur en zwart-wit
  • Privé online fotogalerij met om evt. te delen met familie & vrienden (2 maanden online)
  • Levertijd binnen 1-2 weken
  • Anoek’s reiskosten en reistijd
  • Inclusief 21 % BTW

Hoe pakken we de shoot aan?

Met mijn achtergrond in de bruidsfotografie weet ik hoe je mooie, sfeervolle foto’s maakt op een (buiten-)locatie waarbij je speelt met het daglicht en de mogelijkheden van een locatie. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar fotografie op een (buiten-)locatie, want hierdoor krijg je spontane, bijzondere en unieke foto’s die afwijken van de foto’s die gemaakt zijn in een studio.

Behalve de newborn fotoshoots die ik in de mini fotostudio maak, fotografeer ik uitsluitend op locatie. Dit kan zijn in een monumentaal pand, leegstaande fabriek, op de hei, in de stad, in het bos, de duinen, waar je maar wilt! In de prijs zijn mijn reistijd en de reiskosten al inbegrepen en ik fotografeer in heel Nederland.

Het voordeel van een fotoshoot op locatie is dat er een ontspannen sfeer is, je bent lekker in de buitenlucht en we maken mooie en spontane foto’s. Bij familieportretten is dit vooral voor kinderen fijn omdat hun aandacht vaak gauw verslapt en ze het foto’s maken dan niet zo leuk meer vinden. Kinderen zien het als een uitje om met de familie naar bijvoorbeeld het bos te gaan en dan zit de sfeer er al goed in!

Een nadeel van buiten fotograferen is dat je natuurlijk afhankelijk bent van het weer. Je kan bij het inplannen van de fotoshoot een back-up locatie bespreken die wel overdekt is. Bijvoorbeeld een mooi historisch pand, oud station of leegstaande fabriek. Of je kan (kosteloos) een 2e dag in optie houden waarnaar de fotoshoot verschoven wordt bij slecht weer.

Een afspraak maken voor een familiefotoshoot

Geïnteresseerd geraakt in mijn werkwijze voor een familiefoto laten maken? Dit omdat jullie op zoek zijn naar een portretfotograaf die unieke foto’s maakt van jullie familie? Geef dan jullie wensen door voor een kennismakingsafspraak. Tijdens dit persoonlijke gesprek vertel ik jullie graag meer en biedt het gelijk de mogelijkheid om meer van mijn werk te laten zien.

Heb je verder nog vragen? Aarzel dan niet en stel deze via het contactformulier. Je kunt mij ook bellenop telefoonnummer: 06 – 21221156.

Afspraak makenStel uw vraag