Over Anoek

Tja een pagina over jezelf schrijven.. dat is best lastig! Ik houd daar eigenlijk niet zo van 😉 Maar om je toch een beeld te geven over mij:

 

In 2018 ben ik voor de derde keer moeder geworden van een dochter! Wat bijzonder om mee te mogen maken! Met drie meiden onder de tien jaar is het lekker druk en gezellig, en van drukte en gezelligheid houd ik zeker!

Tijdens fotoshoots en fotoreportages zoals bruiloften kom je vaak op verrassende plekken en ontmoet je steeds nieuwe mensen met een ander verhaal en achtergrond. Het is super mooi werk dat heel veelzijdig en ook uitdagend is, omdat het best veel van je vraagt als fotograaf.

Om een bruiloft goed vast te kunnen leggen, is het belangrijk dat je flexibel bent en weet in te spelen op verschillende onverwachte situaties. Zoals het om kunnen gaan met kinderen die niet zo veel zin hebben in een fotoshoot en dan nog bijvoorbeeld net die regenbui tijdens het maken van de trouwfoto’s waardoor je last minute een binnenlocatie moet gebruiken.

Je staat op scherp om overal goed op in te kunnen spelen en wilt geen moment missen. Daarnaast wil je uiteraard op een fotoshoot of trouwreportage ook je eigen stempel drukken op het creatieve vlak. Hoe breng je het in beeld, en waardoor wordt een situatie voor je lens uiteindelijk een prachtige foto?

Maar oh, oh als je dag klaar is en het is je weer gelukt! Als alles samen komt en je een topdag hebt gehad en je als een blij ei achter je Mac zit en de foto’s aan het bewerken bent! Dat gevoel is inmiddels verslavend geworden!

Ik houd dan wel van drukte en gezelligheid, maar ik ben van nature niet heel erg aanwezig. Ik vind fijn om te blenden in mijn omgeving en vanachter mijn camera mooie dingen vast te leggen, zonder dat je daarbij een storende factor bent.

Maar als je de aandacht moet vragen en vasthouden van gasten tijdens een groepsfoto op een bruiloft, dan draai ik daar inmiddels mijn hand niet meer voor om 😉 Het scheelt dat ik inmiddels ruim 60 bruiloften heb mogen vastleggen en heel veel verschillende situaties reeds heb ondervonden. En het grappige is dat toch elke bruiloft weer echt anders is!

Op 19-09-14 ben ik zelf in het huwelijksbootje gestapt, op deze foto zie je mij op de ochtend van de bruiloft (beetje zenuwachtig).. Nu ik zelf zo’n prachtige dag als bruid heb mogen meemaken, weet ik des te meer hoe belangrijk het voor je is om je geen zorgen te hoeven maken over de trouwfoto’s. Snapt de fotograaf mij en weet de fotograaf van welke stijl ik houd? Ziet hij/zij wel de mooie momenten? Zijn het mooie foto’s die eruit springen en waar ik mijn hele leven nog van kan genieten?

Het antwoord is ja! Met een achtergrond in journalistiek, communicatie en fotografische vormgeving weet ik hoe beelden kunnen spreken. De trouwfoto’s die ik maak onderscheiden zich door hun invalshoek, het vangen van de mooie momenten en het vastleggen van de sfeer en het gevoel van de dag.

Naast trouwreportages ben ik ook gespecialiseerd in familieportretten op locatie en het vastleggen van vrouwen in verwachting en newborn photography. Kortom, de bijzondere momenten in een mensenleven!

Voor meer informatie: